Biografie

Dutch

 

 Charlotte Houberg (1991), sopraan, heeft haar bachelor- en masterstudie op het Koninklijk Conservatorium Den Haag cum laude afgesloten. Ze krijgt coaching van Rosemary Joshua.

 

In 2012 zong ze de rollen van L’Amour (Cadmus et Hermione - Lully) tijdens een productie van het Utrechts Conservatorium en Zerlina (Don Giovanni - Mozart) tijdens het Grachtenfestival. In 2014 zong ze Bess (Porgy & Bess - Gershwin) met het Gelders Orkest in het Concertgebouw, TivoliVredenburg, en op het Grachtenfestival. Bij de Nederlandse Opera & Ballet heeft ze de rol van Eerste Heks bij de wereldpremière van The Theater of the World van Louis Andriessen, o.l.v. Reinbert de Leeuw met het ASKO|Schönberg ensemble in mei 2016 in Los Angeles en in juni in Carré Amsterdam vertolkt. In januari 2017 heeft Charlotte de rol van Frasquita (Carmen - Bizet) op zich genomen tijdens het nieuwjaarsconcert van het Rotterdams Opera Koor o.l.v. Ago Verdonschot in de Doelen, Rotterdam. In 2017 zong ze Mahler met het Utrechts Studenten Orkest en later ook met het Crea Orkest en Amsterdams Studentenkoor in het Concertgebouw. Met laatstgenoemde is ze ook op tournee geweest naar Freising, Duitsland en Bologna, Italië. In september heeft ze met het Rotterdams Philharmonisch Orkest o.l.v. de nieuwe chefdirigent Lahav Shani op het 15e Veerhaven concert in Rotterdam een Russische programma gezongen. Samen met pianist Felix Justin heeft ze een liedrecital in de Kleine Zaal van het Concertgebouw gegeven. 

 

Charlotte heeft een tournee door Nederland gemaakt met Sinfonia Rotterdam: een finaleprijs die ze won tijdens het SJMN Concours 2011. Ze zong solo met het Gelders orkest, Zuid-Holland Symfonie Orkest, CREA orkest en Philips Symfonie Orkest. In Amman, Jordanië, heeft ze o.l.v. Vincent de Kort Miroir de Peine van H. Andriessen in het Romeins Amfitheater laten horen met het Amman Orchestra.

 

Ze is veelgevraagd voor kamerconcerten en heeft verschillende liedrecitals gegeven in o.a. de kleine zaal van het Concertgebouw, Muziekgebouw aan ’t IJ, Stedelijk Museum Amsterdam, Hermitage Amsterdam en de Stadsschouwburg Utrecht. Naast opera en lied is ze ook een veelgevraagde soliste voor oratoria (o.a. Mattheus Passie en Weihnachtsoratorium van Bach, Requiem van Faure en Mozart, Brahms Deutches Requiem, Handel’s Messiah en het Stabat Mater van Dvorak). 

 

Charlotte heeft masterclasses gevolgd van o.a. Rudolf Jansen, Meinard Kraak, Cynthia Hofmann, Henk Neven, Hans Eijsacker, Claudia Visca, Angelika Kirschschlager, Claron McFadden en Ed Spanjaard.

 

Charlotte was te gast bij het tv-programma ‘De Tiende van Tijl” en “Proefkonijnen”. Ook was ze op de tv te zien tijdens het Grachtenfestival 2013 voor NTR Podium Live. Ze was meerdere malen te gast op NPO Radio4. 

Maurice Lammerts van Bueren- piano, Charlotte Houberg- soprano
Final Master Exam, Royal Conservatory @ The Hague