DUO HOUBERG & VEGTER


Charlotte Houberg en Heleen Vegter gefotografeerd door Mel Boas, Den Dolder 2020
Links: Heleen Vegter, Rechts: Charlotte Houberg. Foto: Mel Boas

Wat muziek je laat voelen, is niet in woorden uit te drukken. Elk lied vertelt een verhaal en neemt je mee op reis die voor iedereen anders is. Een reis naar je eigen binnenwereld en die van je naasten, waar je kunt voelen wat je misschien niet eens onder woorden kan brengen.

Dat is wat dit duo beoogt met hun samenspel van zang en piano. Samen vertellen ze je een verhaal dat je niet alleen zult horen, maar ook zult voelen en ervaren.

Waar je in het verleden wellicht alleen luisteraar was, vertellen Charlotte Houberg, sopraan en Heleen Vegter, piano ook over de stukken en de muziek, zodat je echt meegenomen wordt in de verschillende sferen en klanken.

Het duo heeft verschillende programma’s samengesteld, waarbij ook combinaties mogelijk zijn.

 

‘Sole e Amore’ – Een zomers liedprogramma waarin je wordt meegenomen op reis naar de zuidelijke landen Frankrijk, Spanje en Italië. Het is een vrolijk, onbezorgd programma met uitbundigheid en verstild genieten met componisten als Granados, Rossini, Fauré en Poulenc. Alle liederen worden kort maar krachtig uitgelegd, zodat we iedereen meenemen in het verhaal.

 

“Ze slaagden er goed in het publiek mee te nemen in hun programma Sole e Amore. Een uur lang luisterden de mensen geconcentreerd en geboeid naar liederen en hun verhaal. Alle lof voor deze twee vakvrouwen!”

 

NIEUW! ‘Drieluik’- Een Romantisch programma van 30 minuten waarbij we een drieluik laten horen met liederen van Tchaikovski, Strauss en Wolf. Het zijn liederen die Heleen en Charlotte aan het hart liggen. Laat je meeslepen door de melancholische liederen uit Rusland, de lichte details van Wolf en de melodische lijnen van Strauss.

 

‘KeuzeMenu’ – Wilt je graag zelf aan het roer staan? Nadat je hebt geboekt, ontvang je een keuzemenu met de mooiste liederen en solo pianostukken waaruit je zelf 30 minuten kunt samenstellen. 

 

Alle programma’s zijn in verschillende lengte uitvoerbaar, met liederen en eventueel een piano solo ter afwisseling. Charlotte en Heleen lichten graag de stukken kort toe om u echt  mee te nemen in de verschillende sferen en klanken.

 

Quotes

 

Een uur liefde en hartstocht in een verborgen kapel in Bussum. Nu het lijkt alsof de zomer voorbij is komen de warme klanken van Charlotte en Heleen als geroepen. 

Annemieke van Manen, bureau Krang, Bussum 21-8-20

  

Nog nooit heb ik een klassiek concert bijgewoond, het was een eer om dit fantastische concert bij te mogen wonen! De power in de stem van Charlotte en de energie in het pianospel komen op fantastische wijze samen! Echt een aanrader!

Vincent Mars, Bussum 21-8-20

 

Charlotte en Heleen brengen het zomerse gevoel sprankelend en betoverend over. 

Sjaak Overbeeke, trainer, coach, docent, Bussum

 

Het is heel prettig samenwerken met Charlotte en Heleen. Ze slaagden er goed in het publiek mee te nemen in hun programma Sole e Amore. Een uur lang luisterden de mensen geconcentreerd en geboeid naar liederen en hun verhaal. Alle lof voor deze twee vakvrouwen!

Aart Appelhof, programmeur Kruiskerk Concerten, Amstelveen 23-8-20

 

Hartverwarmend en adembenemend mooi.

Riet, Amstelveen 23-8-20

 

Een sprankelend concert in een (noodgedwongen) intieme setting met een verrassende interactie met het publiek. Zangeres en pianiste hebben duidelijk een klik met elkaar. Wat mij betreft had de pianiste wel meer solostukken mogen spelen. Het stembereik van de sopraan is boven alle lof verheven. Van heel verstild naar zaalvullend. Ik kijk uit naar een volgend concert!  

Ben van Wendel de Joode, Nunspeet 28-8

 


Een van deze programma's bij je thuis, in je tuin, in je kerk, in je kantoor, OF ONLINE?
Vul het contactformulier in of boek ons op Samenuitthuis.nl