Hof van Heden

Een muziektheater over de Zeven Zonden waarin sopraan, violiste en pianiste samenkomen

Het idee om een voorstelling te willen maken waarin schaamteloos wordt gezondigd is ontstaan tijdens de Covid-19 pandemie: een situatie waarin we ons leven radicaal moesten aanpassen. Dat riep veel vragen op. Het christendom kent de traditionele Zeven Zonden, maar wat betekent zondigen in onze eigen tijd? Hebben we uitspattingen nodig om rust te vinden? Wat moeten we met onze verlangens naar wat niet mag? En wat, als dat gaat ten koste van iets of iemand anders?

In het programma Hof van Heden maken we kennis met een vrouw van nu, die ernaar verlangt om weer eens schaamteloos zondigen. Met champagne en sigaretten, luiheid en geheime afspraakjes.

Maar die verlangens mag ze niet uiten: ze beschouwt zich immers een weldenkend, verantwoordelijk en empathisch persoon. Dat is ook wat de wereld om haar heen van haar verwacht.

Maar de muziek biedt haar wél die vrijheid. Haar verlangens en zondige gedachten komen tot leven op het toneel, in de vorm twee personages die haar fantasieën verklanken: een zangeres en een violiste.


In een klein uur word je meegenomen in een voorstelling over de Zeven Zonden, zodat u ze niet zelf hoeft te begaan, maar zedelijk kan toekijken.

Ja! Ik wil een kaartje

Klik op de juiste tijd voor het juiste kaartje

3 juli 2021: Waalse Kerk, Arnhem
19.00 en 20.45 uur

 

4 juli 2021: Majellakapel, Bussum
14.30 en 16.30 uur

Hof van Heden is een liedprogramma 'nieuwe stijl', een programma van een uurtje met de beperkte middelen die passen bij onze leefstijl van nu. U hoort zeven liederen en aria's van onder meer Puccini, Gounod, Strauss en Schumann, waarin de zonden een hoofdrol spelen. Omlijst door klanken van de viool, het traditionele muziekinstrument van de duivel. De losse delen worden muzikaal met elkaar verbonden met nieuwe noten van componiste Anne-Maartje Lemereis. Zo ontstaat een soort muziektheater in het klein, dat ons doet verlangen naar de Bijbelse Hof van Eden, waarin de zonde niet bestond. De regie is in handen van Kenza Koutchoukali. Op het podium ziet en hoort u sopraan Charlotte Houberg, violiste Eva Traa en pianiste Heleen Vegter.

Heleen Vegter, Eva Traa, Charlotte Houberg
Hof van Heden, muziektheater

Data & locaties

3 juli 2021: Waalse Kerk, Arnhem
19.00 en 20.45

 

4 juli 2021: Majellakapel. Bussum
14.30 en 16.30


Een muziektheater onder de hoede van Kenza Koutchoukali, muzikaal aan elkaar verweven door Anne-Maartje Lemereis en ten gehore gebracht door sopraan Charlotte Houberg, violist Eva Traa en pianiste Heleen Vegter.

Repertoire

Strauss - Heimliche Aufforderung 

Gounod - Ah, je ris (Opera: Faust)

Poulenc - Hôtel 

Brahms - Nachtwandler 

Rachmaninoff - Vocalise

Puccini - Quando men vo (Opera: La Boheme)

Bartok - Viool sonate laatste deel

Schumann - Ich grolle nich